Fekete-Győr szerint ha nagyot bukik a Fidesz, akkor "Orbán Viktor elutazik örökre keletre"

politika
2020 október 28., 14:42

A Momentum elnök nem zárja ki, hogy a Fidesz bedől egy nagyarányú választási vereség nyomán, és „Orbán Viktor elutazik örökre keletre”. Fekete-Győr András a Szabad Európának adott podcast-interjújában kijelentette, hogy az ellenzéknek

„meglesznek azok az eszközei, melyekkel fideszteleníteni tudja a magyar gazdaságot és a magyar államot”.

Erről részleteket csak jövőre, az előválasztások idején akar elárulni, de hangsúlyozta, hogy ha egyszerű többséggel hatalomra kerül az ellenzék, akkor „nem fog majd malmozni”. Röviden beszélt az ügyészség jövőjéről: szerinte mivel a legfőbb ügyész „alkotmányellenes tevékenységet végez”, és vele szemben eljárások indulnak majd. Ha pedig Polt Péter „bírja majd a nyilvánosság és az egész politikai gépezet nyomását, akkor neki acélból vannak az idegei”, de ebben az esetben létre fognak hozni egy párhuzamos intézményt, egy korrupcióellenes ügyészséget.

Nem egyszerű kormányváltásról van szó, rendszert, korszakot fogunk váltani,

mondta. Szerinte ilyenkor „ritka, hogy a funkcionáriusok hosszú távon kitartanak a bukott oldal mellett”. Átállnak, „de ez nem jelenti azt, hogy mondjuk Polt Péter maradhat, hanem valamilyen alku keretében ő el tud távozni szabadon, de cserében feladott embereket a jogállam számára, akiket különben nem tudtunk volna megszorongatni”. Fekete-Győr kijelentette:

„köztársasági elnököt is nyilvánvalóan cserélni kell.”