56 újabb áldozata van itthon a koronavírusnak

járvány
2020 október 29., 08:08

Nem javul a járványhelyzet Magyarország, továbbra is magas az áldozatok száma és emelkedik a kórházban kezelt koronások száma is.

Ma reggel 56 újabb áldozatot jelentettek. Köztük van egy 43 éves férfi is, akinek semmilyen egyéb alapbetegsége nem ismert és egy 35 éves nő is, akinek a hivatalos honlapon gerincvelői izomsorvadást tüntettek fel alapbetegségként. Egy 54 éves nőnél pedig magas vérnyomás, cukorbetegség, tüdőembólia szerepel, utóbbi feltehetően már a covid miatt lépett fel.

Tavasz óta már 1634-en hunytak el a járványban.

link Forrás

A hivatalos honlap az áldozatokról területi megoszlást nem közöl, csak egy fővárosi/vidéki adatsor van, amit május 20-a óta vezetnek nyilvánosan.

link Forrás

Az egészségügyre nehezedő nyomás is nő. Ha nem is olyan mértékben, mint egy nappal korábban, - amikor rekordsok, 275 új kórházban kezelt koronást jelentettek - tovább emelkedett a kórházban kezelt covidosok száma 31 fővel. Összesen 3197-en vannak kórházban. Csökkent ugyanakkor a lélegeztetőgépre szorulók száma.

link Forrás

15253 tesztet jelentettek. Ez több, mint az elmúlt hetek átlaga, de attól az ideális állapottól messze van, mint amit Müller Cecília mondott tegnap, hogy mindenkit megvizsgálnak, akinek szüksége van erre és a tesztelésnek nincs felső határa. Mindenesetre a mentősök nem bírják ellátni a feladatot.

link Forrás

Az összes vizsgálaton belül a pozitívak száma továbbra is magas, majdnem 15 százalék, ami azt jelzi, hogy keveset tesztelünk.

Az új esetek száma inkább csak érdekesség a kevés teszt miatt.

link Forrás