Törökország "erőteljesen" elítéli a "kegyetlen" nizzai támadást

külföld
2020 október 29., 11:49

"Erőteljesen elítéljük a ma a nizzai Notre-Dame templomban elkövetett támadást, és részvétünket nyilvánítjuk az áldozatok rokonainak" - reagált a nizzai késes merénylet hírére a török külügyminisztérium.

"Nyilvánvaló, hogy akik ilyen kegyetlen támadást hajtanak végre egy szent helyen, azokat nem inspirálhatja semmilyen vallási, emberi vagy morális érték" - írták, hozzátéve, hogy "szolidaritást vállalnak a francia néppel a terrorizmussal és az erőszakkal szemben".

Törökország és Franciaország között az elmúlt napokban rendkívül kiéleződött a viszony, miután Recep Tayyip Erdogan török elnök elmebetegnek nevezte Emmanuel Macron francia államfőt, akit muszlimellenes izgatással vádolt, miután Macron egy francia tanár lefejezése után erőteljesebb fellépést ígért a szélsőséges iszlamistákkal szemben. "Mi baja ennek a Macronnak nevezett személynek az iszlámmal és a muszlimokkal? Elmeorvosi kezelésre szorul" - mondta Erdogan, amire a franciák visszahívták nagykövetüket Ankarából, amire Erdogan bojkottot hirdetett a francia árukkal szemben. (Via Le Monde)