Az SZFE kancellárja szerint csökken a tiltakozó hallgatók lelkesedése

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

"Én azt hallom, hogy eléggé komoly feszültségek vannak odabent most már" - ezt nyilatkozta az Inforádiónak Szarka Gábor, a Színház és Filmművészeti Egyetem kancellárja, akit a diákok és egyetemi dolgozók által illegitimnek tekintett kuratórium nevezett ki az egyetem élére. 

Szarka azt mondta, úgy tudja, egyre fogy a lelkesedés az egyetemfoglaláson, amit az is mutat, hogy "kompromittáló" fotók kerültek ki az egyetemfoglalásról, amelyeket Vidnyányszki Attila, a hallgatók által illegitimnek nevezett kuratórium vezetője is mutogatott az európai parlamenti meghallgatásán. Ezen üvegek látszanak egy asztalon. 

A kancellár azt mondta, továbbra sem próbálnak majd erőszakkal bejutni a diákok által elzárt egyetemre. Mint mondta, most azon dolgozik, hogy 

lehetőséget adjanak "azoknak a fiataloknak, akik esetleg már meggondolták magukat, vagy nem is vettek olyan intenzíven részt, vagy csak egyszerűen egyfajta álszolidaritásból, vagy rosszul értelmezett szolidaritásból tartanak még ki emellett a dolog mellett", hogy elvégezhessék a félévet. Viszont azt is elismételte, hogy előbb-utóbb minden egyetemi polgárnak nyilatkoznia kell majd, hogy együttműködik-e az új vezetéssel. Azt is mondta, hogy veszélyben van a félév érvényessége, mert október 1 óta felelős vezető nem ellenőrizte az egyetemen folyó oktatást. 

Azt is mondta, hogy azért kellett meghosszabbítani az őszi szünetet az egyetemen, mert az épületeket elfoglaló diákok a karbantartókat sem engedték be - akikkel korábban az egyetem kancellárja lecseréltette a termek zárait - és azokat sem, akik fertőtlenítették volna az épületeket. Hétfőtől viszont valószínűleg újraindul az oktatás. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó