Két 34 éves áldozata is volt a járványnak az elmúlt 24 órában

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Péntek délelőtt közölték a hivatalos tájékoztató oldalon, hogy a járvány kitörése óta a legtöbben, 65 ember vesztette életét egy nap leforgása alatt a koronavírus következtében Magyarországon. 

Délelőtt pedig felkerültek a részletes adatok is az áldozatokról a hivatalos oldalra. Ebből azt látni, hogy ugyan a vírus továbbra is elsősorban az idősebb korosztályra veszélyes, a 65 elhunyt átlagéletkora ugyanis 72,66 év volt, de szó nincs arról, hogy a fiatalokat ne érinthetné súlyosan a betegség.

A tájékoztató oldal adatai szerint ugyanis a vírusnak volt két 34 éves áldozata is, mindketten férfiak. Egyiküknél asztma és epilepszia van feltüntetve alapbetegségként, míg a másikuknál az szerepel, hogy jelenleg nincs adat, azaz a jelenlegi információk szerint nem tudni ismert betegségről a koronavírusos fertőzésen kívül.

A pénteken közölt adatokból azt látni, hogy a járvány egyelőre kontrollálatlanul tombol Magyarországon: egyetlen nap alatt 556 ember került kórházba, miközben az elvégzett tesztek közül minden ötödik lett pozitív. Ez az érték nagyon magasnak számít, a WHO ajánlása szerint 5 százalék alatt kéne lennie a pozitív teszteknek ahhoz, hogy ellenőrzés alá lehessen vonni a járványt. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó