Autós üldözés volt az M0-son, a kocsi Törökbálinton más autókkal ütközött, majd árokba borult és elmenekültek az utasai

bűnügy
2020 november 12., 05:04

Szerda reggel látványos autós üldözés tanúi lehettek a törökbálintiak. A rendőrök elől menekülő személyautó - volt, aki Suzukit vélt látni, de a rendőrök nem árulták el a típusát - az autópályáról nagy sebességgel érkezett a településre, ahol két autóval is összecsattant, majd oszlopnak ütközött, végül az árokban kötött ki. De ezzel messze nem volt vége a bulinak, a sofőr és öt utasa ugyanis gyorsan kimásztak, majd elszaladtak a rendőrök elől. A sofőrnőt hamarosan elkapták, de a többieket értesülésünk szerint nem. Ezt közvetetten a rendőrség is megerősítette, ezirányú kérdésünkre ugyanis azt válaszolták, hogy

“A rendőrök a járművet vezető nőt rövid időn belül elfogták, vele szemben az Érdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya cserbenhagyás vétségének gyanúja miatt indított büntetőeljárást, egyben vizsgálják az eset összes körülményét. Az utasok személyazonosságának tisztázása folyamatban van.”

Azt Szabóné Berki Biankától, a Pest megyei Rendőrfőkapitányság szóvivőjétől tudtuk meg, hogy az üldözés az M0 gyűrű Annahegyi pihenőjénél kezdődött.

A Szigetszentmiklósi Autópálya Alosztály munkatársai itt próbálták meg igazoltatni a gyűrűn az M7-es felé haladó autót szerdán reggel 8 tájban. A szóvivő így foglalta össze, ami ezután történt:

“A sofőr megpróbálta magát kivonni a rendőri intézkedés alól, menekülése közben Törökbálint belterületén - két, anyagi káros - balesetet is okozott, majd egy útszéli oszlopnak ütközött és az árokba hajtva állt meg. A sofőr, valamint az autóban tartózkodó további öt ember ezt követően elhagyta a helyszínt.”

Helyi forrásunk szerint a sofőr embercsempész lehetett. Rákérdeztem, de erre külön nem válaszoltak, igaz nem is cáfolták a dolgot.

Update:

A baleset-info.hu oldal szerint tényleg Suzuki volt a menekülő személykocsi, erről egy rakás fotót is közöltek. Ők is úgy tudják, hogy embercsempészet állhatott az üldözés hátterében. A tippet köszönjük Zolinak!