Mészáros Lőrinc Eszék díszpolgára lett, mert neki köszönhetően jobban megy a helyi foci

foci
2020 november 30., 16:36

Eszék díszpolgárává avatták Mészáros Lőrincet, mert annyit segített az eszéki fociklub fellendítésében, tájékoztatta a Mészáros Csoport hétfőn közleményben az MTI-t.

Az elismerést azok a személyek kaphatják, akik elévülhetetlen érdemeket szereznek a város és polgárainak fejlődésében. Mészáros Lőrincet a város képviselőtestülete pártállástól függetlenül, egyhangúlag választotta meg díszpolgárrá.

Méltatásában kiemelték, hogy Mészáros Lőrinc Eszéken személyesen, tulajdonosként vállalt szerepet, amikor 2016 elején többségi tulajdonos lett az NK Osijek labdarúgóklubnál. „A fejlesztések és építkezések során mindvégig tiszteletben tartotta a régió legnépszerűbb futballklubjának szurkolóit, hagyományait és érdekeit.”

A közlemény szerint Mészárosnak köszönhetően még a focisták is jobban fociznak. Azt írják:„a fejlesztéseknek köszönhetően visszatértek az eredmények és a szurkolók, ismét nemzetközi mérkőzések sorát játszották Eszéken, sikeres játékospolitika révén pedig nagy haszonnal értékesített tehetséges futballistákat a klub, miközben egyre erősödött, és immár a nagy rivális zágrábi Dinamo Zagreb legyőzése sem volt lehetetlen.”

Eszék alpolgármestere szerint ennél is fontosabb, hogy a nagyszerű helyi, horvát szakemberek segítségével megkezdődött a klub hosszú távú terveinek megvalósítása, a futballakadémia és az új stadion építése, eurótízmilliók ráfordításával.

„Mészáros Lőrinc tettekkel is bizonyította, számára Eszék egyszerre érzelmi és üzleti kérdés” - fogalmazott Boris Pilizota alpolgármester.

„Számomra, mint magyar állampolgár, nagy megtiszteltetés az egyik legszebb horvát város díszpolgárává válni. Örülök, hogy a csapattal együtt sikerrel teljesítettük a kitűzött célokat és ezzel betartottuk az NK Osijek focicsapat átvételekor tett ígéretünket. Ez a munka több szempontból is örömteli számomra, mivel szeretem a futballt, szeretem Horvátországot, és imádom Eszéket. Az NK Osijek stadionja nemsokára Horvátország legjobb stadionja lesz és mindent megteszünk azért, hogy bajnokok legyünk, valamint Európában is sikereket érjünk el” - fogalmazott beszédében Mészáros Lőrinc.