Egy észt diplomatát is előállítottak a szexpartiról, amiről Szájer József az ereszcsatornán távozott

SZEX
2020 december 02., 20:40

A tallinni külügyminisztérium megerősítette, hogy egy észt diplomata is részt vett azon a múlt heti illegális brüsszeli partin, aminek a belga rendőrség vetett véget – írja a magyar állami MTI, ami a közrádióhoz és a köztévéhez hasonlóan továbbra sem számol be érthetően a magyar/fideszes vonatkozásról.

Kedden derült ki, hogy péntek éjjel Szájer Józsefet, a Fidesz alapítóját, az Alaptörvény szövegezőjét, a Fidesz és az Európai Néppárt közti híd fenntartóját egy homoszexuális orgiából az ereszcsatornán mászva, meztelenül menekülve, vérző kézzel, ecstasyval a hátizsákjában találta meg a belga rendőrség.

Szájer József, az Európai Néppárt alelnöke beszédet mond az Először szabadon című időszaki kiállítás megnyitóján a budapesti Terror Háza Múzeumban 2015. június 15-én.
photo_camera Szájer József, az Európai Néppárt alelnöke beszédet mond az Először szabadon című időszaki kiállítás megnyitóján a budapesti Terror Háza Múzeumban 2015. június 15-én. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Szájer szombaton lemondott az EP-képviselőségről, ma pedig már ki is lépett a Fideszből. Orbán Viktor azt mondta: „Amit Szájer József képviselőtársunk tett, az a mi politikai közösségünk értékrendjébe nem fér bele. 30 éves munkáját nem fogjuk elfelejteni és megtagadni, de cselekedete nem elfogadható, és nem védhető. A történtek után az egyetlen helyes döntést hozta, amikor bocsánatkérés mellett Európai Parlamenti mandátumáról lemondott, és a Fideszből kilépett. Döntését tudomásul vettük.”

Az észt külügyminisztérium közölte, hogy az észt diplomata saját elmondása szerint ott volt a pénteki összejövetelen, amit a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások megsértésével tartottak péntek este Brüsszelben, és a járványügyi intézkedések megsértése miatt elő is állították. Aari Lemmik észt külügyi szóvivő sajnálatosnak nevezte, hogy az összejövetelen magánszemélyként részt vevő diplomatájuk nem tartotta be a Belgiumban hatályos rendelkezéseket, de egyéb részletet nem árult el az ügyről – írja az MTI.