Koronavírus-számok Magyarországon 03.02.
Elhunytak + 130 Σ 15 188
Kórházban + 392 Σ 6 071
Fertőzöttek + 2 764 Σ 435 689
Tesztek + 12 818 Σ 3 693 390
Oltottak + 36 430 Σ 721 677

A járvány miatt bezárták a Nyírő addiktológiáját

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

„Ezúton tájékoztatunk minden kedves érdeklődőt, hogy a járványügyi helyzetre való tekintettel az Addiktológiai Osztály december 9-én, szerdán bezár, így átmenetileg nem tudunk klienseket fogadni. Bár az osztályos ellátás szünetel, a tavaszi időszakhoz hasonlóan ezúttal sem szeretnénk magukra hagyni a felépülni vágyókat és hozzátartozóikat - ennek részleteivel hamarosan jelentkezünk!” - jelent meg kedden a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet Facebook-oldalán.

Amikor további részletekről érdeklődtünk, azt a választ kaptuk, hogy „nem váratlan eseményről van szó (...) Csupán egy újabb szárnyat (alrészleget) kellett megnyitni, amire már készültünk. Az addiktológia munkatársait erre az eshetőségre már szeptemberben felkészítettük. Tehát az Intézet járványügyi tervének megfelelő intézkedés történt”.

Az addiktológia helyén tehát koronavírusos betegeket fognak ellátni. Ide „egyrészt a belgyógyászati járóbeteg-szakellátásban, másrészt az addiktológián dolgozó munkatársaink közül irányítunk át szakembereket. A COVID-részleg leterheltségétől függ, hogy hány kollégánkat vezényeljük át és hány marad az eredeti helyén”.

Fotó: Halász Júlia

Azt írták, egyetlen olyan addiktológiai betegnek sem kell hazamennie, akinek állapota sürgős, azonnali orvosi beavatkozást igényel. 

„Az addiktológiai járóbetegellátás is folyamatosan elérhető, az átmeneti időszakban itt kapacitást is tudunk növelni. Amint a járványhelyzet javul, a teljes addiktológiai ellátást vissza fogjuk állítani, ahogy azt tettük eddig is.” Halasztható ellátást előjegyzés alapján végeznek.