George Clooney visszatér: Azért éri meg szembeszállni Orbánnal, hogy a gyerekeim jobb világban élhessenek

külföld
2020 december 14., 09:34
photo_camera Fotó: Tolga Akmen/AFP

„Harcba keveredtem Orbán Viktorral” - említette meg a Guardiannek adott, egyébként alapvetően az új filmjéről szóló interjúban George Clooney.

Aki esetleg nem emlékezne: három hírciklussal ezelőtt a magyar közélet egyik központi témája az volt, hogy George Clooney akkor is megemlítette Orbán Viktor rendszerét egy másik interjúban. Szerinte új filmje hangulatát meghatározta, hogy mennyi dühöt és gyűlöletet élt át mindenki világszerte - itt pedig Bolsonarót és Orbánt hozta fel példának. Erre a teljes kormányzat ellentámadásba lendült. Ez még abban az időben történt, amikor Szájer József köztiszteletben álló EP-képviselő volt.

Clooney most azt mondta, szerinte megéri felvenni a harcot az ilyen emberekkel, és zavarban lenne attól, ha nem állna ki egy olyan emberrel szemben, mint Orbán. A színész szerint ez a gyerekei miatt van így.

„Egy olyan időszakban, amikor ezek az őrültségek történnek, biztos akarok lenni abban, hogy majd azt mondhatom nekik: ezeket a dolgokat tettük, hogy szembeszálljunk ezzel a történelmi pillanattal. Nemcsak azért, hogy büszkék legyenek, hanem azért is, hogy egy jobb világban éljenek.”