18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Egy Napóleon-mániás orosz történész lelőtte, majd feldarabolta társszerzőjét

bűnügy
2020 december 26., 09:17

12 év börtönre ítélték azt az orosz történészt, aki beismerte, hogy lelőtte, majd feldaraboltba egy szerzőtársát Szentpéterváron.

A 63 éves Oleg Szokolov, a napóleoni háborúk szakértője, bűnösnek vallotta magát a 24 éves Anasztasia Jeszcsenko meggyilkolásában. Az ittas Szokolovot még 2019 novemberében találták meg egy folyóban, a nő leszakított karjaival a hátizsákjában.

Szokolov a bíróságon beismerte, hogy sörétes puskával négyszer meglőtte a fiatal nőtt, majd fűrésszel és egy konyhakéssel felaprította a nő testét. Jeszcsenko többi testrészét a férfi lakásán találta meg a rendőrség. Szokolov szerint Jeszcsenko késsel támadt rá, ezért lőtte le.

Szokolov azt mondta, hogy az volt a terve, hogy miután megszabadul a test többi részétől, Napóleonnak öltözve nyilvánosan megöli magát.Jeszcsenko Krasnodar régiójából költözött Szentpétervárra, hogy posztgraduális képzésben tanuljon, és a gyilkosság előtt már legalább három éve élt együtt Szokolovval. Együtt szerveztek Napóleon-kori eseményeket, amikben mindig Szokolov játszotta Napóleont. Emellett Szokolov tucatnyi történelmi cikket írt Napóleonról, amiben Jeszcsenko társszerzőként működött közre.

Szokolov akkora Napóleon-rajongó volt, hogy gyakran beszélt franciául, és Jeszcsenkot Josephine-nek hívta Napóleon hitvese után, őt magát pedig Uramnak kellett szólítani. (BBC)