Hopp, a Twitter most egy valódi diktatúra üzenetét törölte

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

A Twitter eltávolította Kína washingtoni nagykövetségének egy posztját, amiben az ujgurok intézményes üldözését az ujgur nők emancipációjaként állították be, arról írva, hogy az átnevelőtáborokba zárt ujgur nők többé nem "gyerekgyártó gépek". A poszt egyben linkelt egy, az ujgur nők erőszakos meddővé tételéről szóló híreket tagadó újságcikkre.

A Twitter tájékoztatása szerint a követség posztja "megsértette a Twitter szabályait". Más részletet azonban nem közöltek.

A követség a Csungkuo Zsipaóra, a kínai kommunista párt szócsöveként működő kiadvány cikkére linkelve azt állította, hogy "tanulmányok szerint a szélsőségesség kigyomlálásával az ujgur asszonyok elméje emancipálva lett, a nemek közti egyenlőség és a reprodukciós egészség promótálásával ők többé nem gyerekgyártó gépek". A hivatalos Kína ezzel azt akarja sugalni, hogy az ujgurok körében nem a kényszerabortuszok miatt esett vissza a népszaporulat, hanem mert felvilágosították őket. Kína azt is állítja, hogy az ujgur nők "spontán" kérnek olyan beavatkozásokat, amivel tartósan meddővé teszik őket. (Via The Guardian)

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teljesen megújulunk, és teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!