Bútoralkatrészeket is fog árulni idéntől az IKEA

Eddigi üzleti modelljének és gyakorlatának gyökeres megújítására készül az IKEA, hogy a céget ne vádolhassák pazarlással - derül ki a Financial Times friss cikkéből

Már idén elindul az alkatrészárusítás. A cégtől eddig is lehetett alkatrészt szerezni, ha elromlott valami, a tavalyi üzleti évben például 14 millió font értékű alkatrészt forgalmaztak ilyen módon, de mostantól sokkal nagyszabásúbb módon intézik az ügyet: már lefejlesztették azt az online áruházat, amiből mindehez lehet majd alkatrészeket venni, pont úgy, mintha bútort vásárolnánk. Ezzel az a céljuk, hogy növelni tudják a termékeik használati idejét - magyarázta a gazdasági lapnak Lena Pripp-Kovac, a cégóriás fenntarthatósági igazgatója.

Már tesztelik azt is, hogyan tudnak majd használt bútort is árulni, amihez persze a felvásárlási csatornákat is ki kell építeniük. Szintén tervezik, hogy az eddigi árusításon felül bérbe is fognak adni irodai és otthoni bútorokat. Utóbbi kísérletek a saját bevallásuk szerint még korai fázisban vannak, vagyis ezek bevezetésére idén még korai számítani. 

Pripp-Kovac szerint mindezzel azt a képet szeretnék megváltoztatni, miszerint ők egyszer használatos, eldobható bútorokat gyártanának. Emiatt van az is, hogy októbertől kezdve sehol sem árulnak majd nem újratölthető elemeket.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.