Ria, ria, ria: a magyar válogatott soron kívül megkapja az oltást

foci
2021 január 30., 20:21

A magyar futballválogatott tagjai is soron kívül kapják meg a koronavírus-elleni oltást – erősítette meg az RTL Híradónak a Magyar Labdarúgó Szövetség.

A magyar válogatott játékosai ünneplik a 2-1-es győzelmüket a Horvátország elleni Eb-selejtező végén a Groupama Arénában 2019. március 24-én.
photo_camera A magyar válogatott játékosai ünneplik a 2-1-es győzelmüket a Horvátország elleni Eb-selejtező végén a Groupama Arénában 2019. március 24-én. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Az MLSZ közölte: az Operatív Törzs döntése alapján az olimpiára készülő sportolók mellett a márciusban két vb-selejtező mérkőzést is idegenben játszó válogatott tagjai is felvehetik az oltást. Még felmérik, a sportolók közül hányan kérik a vakcinát.

Az olimpikonokat már pénteken elkezdték oltani, eddig 10 sportoló, köztük a dél-afrikai edzőtáborba utazó kajakos válogatott keret tagjai kapták meg a Moderna vakcináját – írja az RTL.

A Magyar Olimpiai Bizottság közlése szerint: „Az oltási sorrend alapja az olimpiai kvalifikációs események és a külföldi edzőtáborok időpontjaiból összeállított naptár. A MOB a sportági szövetségekkel közösen 868 fős listát állított össze, amelyen azok szerepelnek, akiknek van esélye a tavalyról idénre halasztott tokiói vagy a jövő februári pekingi olimpián a részvételre. A lista nem tartalmaz egyetlen sportvezetőt sem, mivel nem közvetlenül az olimpiai kiutazásra koncentrál, kizárólag az arra való felkészülésre.”