Rendőrök hatoltak be Szász János filmrendező lakásába, elvették a számítógépeket és telefonokat

A 444 reggel óta sikertelenül próbálja elérni Szász Jánosékat, miután azt a hírt kaptuk a család egyik ismerősétől, hogy korán reggel 8 fegyveres rendőr jelent meg náluk, akik házkutatást tartottak, majd állítólag lefoglalták a családtagok számítógépeit és telefonjait is. Még a gyerekek online tanuláshoz használt gépeit is elvették.

Bár a fentiek miatt közvetlen bizonyítékunk egyelőre nincs, a hírt hajnalban közlő családtag telefonja nem sokkal később elnémult és azóta is elérhetetlen. A rendőri akcióról a HVG és a Telex is beszámolt, utóbbinak sikerült elérnie Szász ügyvédjét, aki szerint 

Szász „egyik művészeti tevékenységével kapcsolatban folyik nyomozás.” és „Jogi természetű konfliktusról van szó”.

Fülöp Tamás szerint a házkutatási határozatban olyan enyhe bűncselekményi tétel szerepel, hogy 

„ennél enyhébb büntetési tétellel rendelkező bűncselekmény nem is nagyon létezik”.

A 444 már korábban is kapott információkat arról, hogy feszültség támadt a bangladesi sziámi ikreket szétválasztó magyar orvoscsoport egyik tagja és a sztoriról dokumentumfilmet forgató Szász között, aki hosszú ideje dolgozik a művön. Az ügy ismerői ezt sejtik a rendőri akció mögött is. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.