Már megint 24 óra a közmédiával

  • Hét évvel ezelőtt Bede Márton kollégánk emberkísérletre vállalkozott: 24 órán keresztül fogyasztotta a közmédiát. Hat éve már ketten csináltuk ugyanezt, a megújult közmédiával
  • De azóta nagyot változott a világ, a közszolgálati tartalmak jellege is – finoman szólva – egészen megváltozott. Így ezúttal nem emberkísérlet történik, hanem több kollégánk végez mélyelemzést arról, hogy mégis mit lát/hall az az ember, aki egész nap a köztévét, a közrádiót és a közmédia online felületeit nézi.
  • Lehet-e egész nap úgy tudósítani, hogy semmiben ne mondjanak ellent Orbán Viktornak? Elhangzik-e ezernél többször a migráns szó? Lesz-e olyan tudósító, akit fellöknek külföldön? Vér, verejték, könnyek.
  • M1, M2, M3, M4, M5, Duna, Duna World, Kossuth, Petőfi, Bartók, Dankó – minden, ami ezeken történik.
  • Aki olyasmit látott a közmédiát figyelve, amit mi nem, „közmédia” tárggyal írhat a megirom@444.hu-ra.
2021 február 19., 09:10

Dévényi Tibi bácsi a Három kívánság 1991-es adásában horgászversenyt szervezett egy gyereknek Halász vezetéknevű versenyzőkkel

Kedves olvasók,

extázisban ér véget a 444 egynapos köztévénéző maratonja.Mármint én vagyok extázisban. A verseny utolsó másodperceiben végigpörgettem a közszolgálati csatornákat. Az M3-on egy 1991-es Három kívánság-adás ment. Fura volt, mintha egy haltenyésztő telepen jártunk volna. És valóban, a százhalombattai TEHAG telephelyén forgott a műsor. Hogy miért? Ezért jó összevissza kapcsolgatni, fogalmam sincs. Arról viszont annál jobban van, ami ekkor következett: Dévényi műsorvezető a két gyerek kívánságára összehozott nekik egy horgászversenyt két híres budapesti horgásszal. Hogy kik voltak ők?

Halász Ica manőken, aki szereti a halat:

és Halász László, a Mikroszkóp Színpad kabarészínésze, aki egyszer 93 dekás vörösszárnyú keszeget fogott

de az első pontyot a végén mégis Viktor, az egyik kisfiú fogta a halastóból, uszkve 6 másodperc elteltével.

Oké, hogy akkoriban Harcsa Veronika és Busa Pista még sehol sem voltak, de hogy a hóhérba maradhatott ki Csuka Mónika és az akkor igazán híres rendezőnek számító Kapás Dezső?

Ezzel búcsúzik maratonunk, én csak az uotlosó öt órában néztem köztévét, így szintetziálni nem szeretnék, de az biztos, hogy az én teljes0tményem megismétlését senkinek sem ajánlom. Boldog, közmédiamntes életet mindenkinek!

2021 február 19., 08:08

Képtelen vagyok szabadulni, olyan jó sztorikat tol Hegedüs Géza Rejtő Jenő kiadójáról

Müller úrról, aki oldalanként, zsebből, készpénzben vette meg a ponyvaregényeket bárkitől. És Lengyel Menyhértről, aki 6í évig élt külföldön, de annyira nem volt nyelvérzéke, hogy semmilyen nyelven nem tudott megtanulni, ezért magyarul írt forgatókönyvet Greta Garbónak. Micsoda szerencse, hogy a régebbi kommunisták propagandatévéje nemcsak a buzi kapitalistákkal. az átkozott Washingtonnal és a liberálfasimussal foglalkozott!

2021 február 19., 07:58

A csak régi ismétléseket adó M3 bármelyik véletlenszerű odakapcsoláskor magasan veri a többi közcsatornát

Hoppá, most éppen a Pipafüstben megy, a magyar irodalom nagy hantálóinak egyikével, Hegedüs Gézával.

Amikor idekapcsoltam, Hegedüs épp egy olyan magyar íróról mesélt, aki megevett egy félkilós marhahúskonzervet, majd kínok között meghalt, hogy az utókor totál elfelejtse. Hogy kiről volt szó? Hogy szó is igaz-e ebből? Kit érdekel, ha jó volt a sztori?! Márpedig nála szinte mindig remek a sztori és ügyes a poentírozás.

Én inkább a Luxorba jártam - mondja most Hegedüs és egy ideig nem is fogok elkapcsolni.

2021 február 19., 07:45

Döbbentes gyanú: ugyanott készül az M2-n vetített összes animációs film

Valahogy baromi hasonló a műanyaghatású látványvilág, hasonlóak a textúrák, rokon a színvilág, legyen szó Nils Holgerssonról

vagy Dózerkék Daisy-Dóziról, aki jégre lép,


vagy Milesról a jövőből, aki épp most pörög az űrben:


2021 február 19., 07:26

A reggel 8-as Híradó gyorselemzése: tényleg nagy lehet a baj vírusfronton, mert nem volt egyetlen uszító téma sem

A következő témákkal foglalkozott a köztévé nyolcas hírműsora:

  • Orbán Viktor: Ez itt a harmadik hullám
  • Indul a konzultáció a nyitásról
  • További vakcinaadagok érkeznek
  • Szlávik János oltásra biztat
  • Szar a szlovák járványheyzet
  • Szar a cseh járványhelyzet
  • Szijjátó romániai tárgyalásai, békülékeny hangvétel, javítsuk a kapcsolatokat, mert az mindekinek jobb
  • A 25 évesnél fiatalabb részmunkaidős szövetkezei diákmunkások sem fizetnek jövőre SZJA-t
  • A NAV 2020-as eredményei
  • Elkapták a Dél-Pesti Centrumkórház vírusgyógyszereit lopkodó bandát
  • Sporthírek

Igen, jól látod. Nem volt buzizás, sorosozás, az ellenzéki politkusnők rondázása, háttérhatalom és arról sem esett szó, hogy igazából Trump nyert. Ezt a tényleg szép eredményt képbe helyezi persze, hogy a közmédia kora reggeli adásában már több csatornán is megkapták a magukét a melegek és a sorosok. De a Híradó témalistája egyet biztosan elárul: a Karmelita kolostorban tényleg aggódhatnak a friss fertőzéshullám miatt.

2021 február 19., 06:57

Az M3-on Zorán random járókelőknek énekel

Jár a tisztelet a fülön hordott cigarettáért
photo_camera Jár a tisztelet a fülön hordott cigarettáért Forrás: M3
2021 február 19., 06:49

Azért ha akar, filozofikus is tud lenni a köztévé

Érezted már azt, hogy a szavak mintha végképp kezdenék elveszíteni a közmegyezéses jelentésüket? Az M1-en most éppen ezt az ijesztő jelenséget illusztrálja a műsorvezető és Kovács Attila az Alapjogokért Központtól. Azt fejtegetik, hogy az Európai Néppárt tefrvezett alapszabálymódosítása, miszerint 30 képviselő javasolhatja egy tagpárt kizárását, a jogállamiság (!) megcsúfolása. Hogy mi köze a jogállamiságnak egy pártszövetség belső ügyrendi szabályaihoz? Ez természetesen nem derült ki, de mintha nem is ez lett volna a beszélgetés célja.

2021 február 19., 06:49

Fideszes tagfelhő

Szabályzatot módosítana az Európai Néppárt, erről beszélt a fideszes Alapjogokért Központ „szakértője”, Kovács Attila, ezekkel a kifejezésekkel: szőnyeg szélére állítás, kettős mérce, magyar emberekkel szemben, brüsszeli furkósbot, antidemokratikus, fősodratú liberális, megbélyegezni, megbüntetni, brüsszeli buborék, hagyományos értékek, hatalomtechnika, kereszténydemokrata pillérek, az európai baloldal érdeke, éket verni.

photo_camera Forrás: M1
2021 február 19., 06:42

Na, mire értem vissza az M1-re? Ifj Lomnici éppen sorosozik

A Szakember szerint Soros György mostanában különösen aktív! Példák? Annyira aktív, hogy mire az ember akár egyetlen példát is elő tudna húzni, Soros György már messze jár, ifj Lomnici ezért bölcsen nem is hoz elé példát, aztán el is búcsúznak tőle.

2021 február 19., 06:38

Az M5 most éppen: Pesti TV nyakkendőben

Rákay Philip és Szalai Szilárd Pesti Srácok-os újságíró a világot irányító transzsexuális lobbit leplezik le éppen. Na de rajtam kívül ki az isten lehet kiváncsi arra pénteken reggel fél nyolckor, hogy egy újságíró és egy volt tévés műsorvezető az "áltudomyányosság" és a "társadalmi konstrució" kifezések használatával buzilobbizzanak és elemezzék ki, hogy a nagy internetes cégeket nem más alapította, mint a globális liberálfasizmus? Erre még én sem vagyok kiváncsi, sőt az általam ismert legszélsőségesebb érdeklődésű médiafogyasztó, Botos Tamás sem lenne az. De tényleg, nem ízlésbeli vagy tartalmi, hanem praktikus szempontból sem érthető, hogy ez miért kora reggel megy. Kinek van ideje kerekasztalbeszélgetést nézni-hallgatni napindításként?

2021 február 19., 06:28

A mai nap Tiborca egyértelműen Rákay Philip

Már panaszkodott egyet a Facebookra az M1 Híradójában, miután leszedték egy buzizós videóját, most pedig az M5-ön élőben elemzi a liberálfasizmust és azon belül azt, hogy a Facebook szerinte üldözi és cenzúrázza a jobbosokat.

A beszélgetés nem is a mindenkit folyamatosan szélsőségesező szélsőséges liberálisfaló miatt szomorú, hanem azért, mert a mai napon sokadjára bizonyosodik be, hogy a köztévé beteges egyoldalúsága miatt micsoda ziccereket hagy ki folyamatosan. A Facebook moderálási-tiltási gyakorlata ugyanis tényleg nagy téma, tényleg közügy és tényleg teljes joggal lehet felháborodni rajta. Mindenki, aki használja az oldalt, pontosan tudja, hogy azon logikátlanul, drasztikusan és kiszámíthatatlanul tiltogatnak le egyéni júzereket és csoportokat, abszolúte ártatlan viccekért és nyilvánvalóan ironikus megjegyzésekért is, pártállásra és meggyőződésre való tekintet nélkül. Tipikus közszolgálati téma, tényleg több millió magyart és több milliárd földi embert érint, de ilyen hozzáállással esély sincs a bemutatására.

2021 február 19., 06:26

Fontos kérdés az M1-en

photo_camera Forrás: M1

A választ nem tudom, de valószínűleg nem az, hogy összevissza kapcsolgatnak a közmédia csatornái között. Egyébként arról van szó, hogy „a felhasználóbarát, állam által elismert, ingyenes, hitelesített szoftver használatával, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság segítségével mindenki saját magának tudja végrehajtani készülékén a végleges adattörlést”.

2021 február 19., 06:14

A Petőfi Rádióban arról van szó

Hogy mik találhatók a magyarok hűtőiben: tojás, valamilyen tejtermék stb. Csoki, bor, ilyesmi.

2021 február 19., 06:09

Olyannyira nem javul a helyzet Szlovákiában

Hogy az egészségügyben még február második felében is bejglit kénytelenek enni.

photo_camera Forrás: M1