Boldog István: Közösségbe' nem illik lilahagymát enni

POLITIKA
2021 február 22., 19:59

A Fidesz vesztegetés elfogadásával és más bűncselekményekkel vádolt képviselője hétfő reggel nagyon rákészült, hogy a megfelelő gombot nyomja meg, amikor a parlament a rendkívüli jogrend meghosszabbításáról szavaz:

a nagyböjttel dacolva szalonnát evett reggelire. Egy nehéz nap következik a parlamentben, ezért aztán egy fajsúlyosabb reggelivel indítom a napot: szalonnával. Sajnos lilahagyma nélkül, hiszen közösségbe azt nem illik”- mondta az oldalára feltöltött videóban.

link Forrás

Boldog Istvánnak mostanában még lehetnek nehéz napjai, mivel a Központi Nyomozó Főügyészség 6,666,666 forint vagyonelkobzást, hat év börtönben végrehajtandó szabadságvesztést, ötmillió forint összegű pénzbüntetést és öt év közügyektől való eltiltást kért rá.

A vádirat szerint Boldog István és a hozzá köthető elkövetői kör Boldog hivatalával és befolyásával visszaélve a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázati eredményeit befolyásolta, majd még a kivitelezők irányított kiválasztását is elérte. Mindezért cserébe kenőpénzt kértek az érintett vállalkozóktól, akiktől 2019 májusában 20 millió forintot kaptak.

Ugyanebben az ügyben 2019 decemberében letartóztatták Fehér Petrát, aki Boldog István korábbi jobbkezeként ismert, és akinek a neve a Fidesz-KDNP országos listáján is szerepelt 2018-ban, korábban pedig a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés alelnöke volt. Tavaly májusban pedig Boldog Istvánt is gyanúsítottként hallgatták ki a vesztegetési ügyben.