TikTokon terjesztik, hogy kamu a texasi hó

idióta rekordok
2021 február 23., 09:29

Miközben valamelyest rendeződni látszik a helyzet a szokatlan hidegtől összeomlott déli államban, a TikTokon új összeesküvés-elmélet kezd terjedni.

Februárban néhány napig olyan hideg volt Texasban, hogy Joe Biden elnök kénytelen volt katasztrófahelyzetet hirdetni. Több millióan maradtak áram és víz nélkül, a rendkívüli időjárásnak halálos áldozatai is voltak. A TikTokon viszont felütötte a fejét egy elmélet, miszerint az itt esett hó kamu, és az egész válságot a kormány gerjesztette mesterségesen.

A videómegosztón több olyan felvétel látható, melyen valaki megpróbál gyufával felolvasztani egy hógolyót, ami egyáltalán nem akar olvadni. Ebből azt a következtetést vonják le, hogy a hó „abnormális”. A valóság azonban az, hogy ez a normális. A szublimációként ismert folyamat során a szilárd halmazállapotú hó gőzzé alakul át.

A hógolyós szemfényvesztés mellett intenzíven terjedt egy másik elmélet is, mely szerint a texasi események mögött nem más áll, mint Bill Gates, Facebookon és Telegramon pedig Joe Bident sejtik a rendkívüli időjárás mögött.

link Forrás

(Insider)