Szél Bernadett megkérdezte Orbánt, honnan veszi, hogy a kormánykritikus sajtó piaci részesedése 50% felett van

POLITIKA
2021 február 25., 08:38

Szél Bernadett független parlamenti képviselő írásban megkérdezte Orbán Viktort, hogy honnan vette azt az adatot, miszerint

"Objektív elemzések azt mutatják, hogy a kormánnyal szemben nagyon kritikus médiumok piaci részesedése jóval 50 százalék felett van."

A miniszterelnök ezt a Stern német lapnak adott interjújában állította február elején. A kormányfő nevében Dömötör Csaba államtitkár válaszolt, egy mondatban:

"Tájékoztatom, hogy a magyar médiumokkal és a médiapiaccal kapcsolatos adatok nyilvánosak, azok bárki számára elérhetők."

Szél a 444-nek így értékelte a választ: "Orbán Viktor hazugságokat nyilatkozik a külföldi sajtónak, és amikor rákérdezünk, hogy honnan veszi a számait, bátran hallgat. Mert nyilván még neki is iszonyú kínos lenne "objektív elemzésként" hivatkozni a Boros Bánk Levente-féle Médianéző propagandafelméréseire, ami például balliberális médiumnak tekinti a Kurucinfót, és ami szerint virágzik a sajtószabadság Magyarországon, az uniós szinten is példátlanul független Médiatanács meg szétbünteti a kormánypárti médiumokat. Orbán Viktor hazugságokat terjeszt külföldön, de annyira már nem bátor, hogy vállalja az ezek alapjául vett nevetséges propagandaanyagokat."

A képviselő által idézett Médianéző elemzésről itt írtunk korábban.

Szél Bernadett az MTVA székháza előtt 2020. október 23-án.
photo_camera Szél Bernadett az MTVA székháza előtt 2020. október 23-án. Fotó: Halász Júlia