Erős földrengés volt az előbb Görögországban

(Cikkünk folyamatosan frissül!)

Negyed egy tájban erős földrengés rázta meg Görögország középső részét. A epicentrum az ötödik legnépesebb görög várostól, Láriszától 22 kilométerre volt, 10 kilométerrel a földfelszín alatt. 

A rengés erősségét a különböző hírforrások egyelőre 6,3 és 5,7 közé teszik. (Ez közvetlenül az észlelés után nem ritka jelenség.

A legerősebbet több utórezgés is követte. 

A jelenséget az albán, koszovói, észak-macedón és montenegrói fővárosban is érezték. Jelentések szerint Láriszában a lakók ijedtükben az utcára rohantak.

Károkról és sérültekről egyelőre nincs hír.

Itt egy videó arról, hogy mit mutattak egy Láriszai butik biztonsági kamerái a rengéskor:A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.