Nagy többséggel megszavazta a Néppárt a szabályt, ami a Fidesz tagságának végét jelenti

Szerda délelőtt a néppárt frakciója nagy többséggel elfogadta a csoport új szabályzatát, ami lehetőséget ad a fideszes képviselők eltávolítására a frakcióból.

Az új szabályok bevezetését 148-an támogatták, 24-en (köztük a fideszesek) ellenezték és 4 fő tartózkodott.

A Fidesz azt ígérte, hogy ha a kifejezetten a párt képviselőire szabott szabályok átmennek, akkor kilépnek a frakcióból. 

A néppárt és a Fidesz között már több mint két éve tart a huzavona az együttmaradásról. 

Alig néhány perccel a szavazás után a Fidesz bejelentette, hogy képviselői kilépnek a néppárti frakcióból. Erről ebben a cikkünkben írunk részletesen.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó