Elő a popcornt: publikálták a Szájer elfogásakor készített videót, ez a kétezerhúszas évek legviccesebb filmje

ÉLET
2021 március 24., 12:38

A rendőrök hétköznapi munkájáról forgatott épp egy belga tévéstáb a Brüsszeli zsaruk című programhoz a belga főváros utcáin, amikor egy másik rendőri egység pár méterre tőlük oszlatott fel egy illegális szexpartit, ahonnan egy résztvevő az ablakon át menekült ki. Ez a résztvevő Szájer József fideszes EP-képviselő volt.

Így, ha totál véletlenül is, de profi minőségű felvételek készültek Szájer elfogásáról. (Update: a stáb hat hónapon át követte a brüsszeli rendőrök mindennapjait.) Ezekből most rövid előzetest tettek közzé, a teljes filmet csütörtökön fogják bemutatni.

Amikor az utcán kézi kamerával dolgozó tévéstáb odaért a bulinak helyet adó ház elé, az ujjain fehér csíkokkal díszített, csillogó fekete dzsekibe és Adidas melegítőnadrágba öltözött, színes, pomponos sapkát és kis méretű hátizsákot viselő Szájer már a rendőrök gyűrűjében áll, arccal a falnak, enyhe terpeszben.

Mint kiderül, az ablakon kimászó Szájert egy járókelő szúrta ki, és még ekkor is azt hiszi róla, hogy betörő.

Amikor a stáb odaér, a szemtanú éppen lelkesen meséli, hogy igen, az ötödiken mászott ki egy ablakból. “Az ötödikről jött, klakk-klakk-klakk-klakk- BUMMM” - mondja a járókelő. Ezzel a bummozással arra célozhat, hogy Szájer a végén talán leesett vagy lecsúszott, ami megmagyarázhatja, hogy az egyik keze megsérült.

A jelenlévő rendőrnő ekkor közli, hogy Szájer abból a házból mászott ki, amelyben bulit tartottak. Miután a hitetlenkedő szemtanúnak elmondja ezt, a rendőrnő is elneveti magát a helyzet abszurditásán.

A tévériporter férfi ekkor rákérdez, hogy ő is a buli vendégei közé tartozott-e, mire az egyik rendőr azt válaszolja, hogy láthatólag igen.

A magyar EP-képviselő hála istennek még jobb képet is fest a magyar öltözködési szokásokról, mint amilyenek azok a valóságban: kifejezetten jó a buliszettje, a csillogó, fekete, az ujján fehér csíkos dzseki pompásan harmonizál a melegítőnadrággal és a vidám színű sportcipővel, az egészre pedig a sapka teszi fel a koronát. A legtöbb magyar politikus példát vehetne róla, mert ebben az összeállításban tényleg bárhol menő lehet az ember.

A rendőrök ekkor Szájerhez fordulnak, aki elhaló hangon közli, hogy beszél franciául is, de folytassák inkább angolul, majd a “miért mászott ki az ablakon?” kérdésre azt a tökéletes választ adja, hogy

“mert ki kellett.”

Itt egy rövid részlet a videóból, arról, amikor éppen a Fidesz volt EP-képviselőjét kérdezgetik a rendőrök:

Az egyik intézkedő rendőr ezután a rádióban megerősíti, hogy az elfogott illető a szexbuliból menekült el, illetve hogy tényleg a homlokzaton mászott le, ekkor szerezte a sérüléseit.

Később azt is megkérdezik Szájertől, hogy kér-e mentőt, amire nemmel válaszol.

A stáb ezután bemegy a házba és fel a buli helyszínére, ahol javában zajlik a razzia. A rendőrök a lakás ajtajában igazoltatják a szexbuliból távozó résztvevőket.

Ennek a résznek a csúcspontja, amikor odabentről kitáncol egy mámorosnak tűnő, félmeztelen, csak fekete bőrszíjakba öltözött, az egyik szíján RINGYÓ feliratot viselő férfi és integetni kezd a zsaruknak. Mire az egyik rendőr azt mondja neki, hogy ha ilyen cuccban megy ki az utcára, akkor szégyellje magát.