Sürgősségi osztályon forgatott videóval figyelmeztetnek a járvány veszélyére Romániában

Párperces riportot tett közzé a Maros Megyei Sürgősségi Kórház sürgősségi osztályáról a román belügyi államtitkár, hogy az őszinte képekkel hívja fel a figyelmet a járvány veszélyeire, írja a Transindex. Raed Arafat, aki az Országos Sürgősségi Igazgatóság vezetője is, azt kérte, hogy

"minél többen osszák meg a videót, hogy az emberek ráébredjenek, mennyire fontos az óvatosság és a járvánnyal szembeni védekezés."

A videóban amellett, hogy magatehetetlen, súlyos állapotban lévő betegek is láthatóak, megszólalnak orvosok is. Turucz Emília sürgősségi orvos arra mutat rá, hogy egyre több a fiatalabb páciens, míg egy kollégája arról beszél, hogy ha ilyen sokáig tart a járvány tetőzése, akkor egyszerűen nem tudnak majd több beteget fogadni.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.