Leomlott egy hatalmas szakasz a világörökség részét képző Jurassic Coast parti szirtjeiből

Hatalmas szakasz szakadt a tengerbe az angliai Dorset megyében található Jurassic Coast világörökségi helyszín parti szirtjeiből. Az Egyesült Királyságban 60 éve nem történt hasonló eset. A megyei tanács arra számít, hogy tovább omolhat a szirt, ezért elzárták a területet.

Nagyjából 300 méteres szakaszon történt a földcsuszamlás, és 4000 tonna törmelék  zúdult nagy darabokban a sziklaszirt alatti partszakaszra és a tengerbe. 

Anglia déli részén az erózió miatt gyakoriak a földcsuszamlások, egyes partszakaszok hónapok alatt teljesen átalakulhatnak emiatt. A dorseti tanács szerint a Jurassic Coast egy „elképesztő látványosság, de a táj folyamatosan változik.”

„A szél, a hullámok és az időjárás mind hatással vannak a sziklaszirtekre, amik bármikor, előjel nélkül beomolhatnak” - írták a Twitteren. (BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.