Hétfőtől újraindulnak a közlekedési vizsgák

közlekedés
2021 április 16., 14:04

Április 19-én újraindítja vizsgáztatási, vizsgálati és utánképzési tevékenységeit a KAV Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont, közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) pénteken.

A múlt hónapban bevezetett korlátozásokkal összhangban a vizsgaközpont március 8-án függesztette fel a járművezetők és közlekedési szakemberek vizsgáit, alkalmassági vizsgálatait és utánképzéseit.

A vizsgaközpont a működését érintő védelmi intézkedések és jogszabályok alapján újraindítja vizsgáztatási és vizsgálati tevékenységeit a közúti, a vasúti, a hajózási és a drón területen is. Hétfőtől a társaság ügyfélszolgálati irodáiban a járványügyi előírások betartásával ismét lehetővé válik a személyes ügyintézés.

Első körben a korábban lemondott közlekedési vizsgákat bonyolítják le, az érintett ügyfelek kiértesítése folyamatban van. Ők a leállás előtt beadott jelentkezésük alapján, a már megfizetett díj ellenében vehetnek majd részt az újrainduló vizsgákon, vizsgálatokon és utánképzéseken. A vizsgázók elsődlegesen a képzőszervek útján kapnak tájékoztatást az új időpontokról.

A vizsgaközpont a bevált gyakorlatnak megfelelően csak ott szervez vizsgákat, vizsgálatokat és utánképzéseket, ahol járványügyi szempontból biztonságos körülményeket tud teremteni.

A részvétel kötelező feltétele az orrot és szájat eltakaró maszk viselése.A társaság minden helyszínen kézfertőtlenítőt biztosít, a védőtávolság betarthatósága érdekében korlátozza az egyszerre vizsgázók számát. A veszélyhelyzetre tekintettel rugalmasan kezelik akár a vizsga napján beérkező lemondásokat is, és ilyen esetben ingyenesen biztosítanak új időpontot. (MTI)