Kivonult a rendőrség a Dunai Vasműhöz, mert több tucat biztonsági akart bejutni a gyárba

Közel 50 rendőrt helyeztek készültségbe a péntek este Dunai Vasműnél, miután egy 50 fős biztonságiakból álló csoport akart bejutni Dunaújvárosba.  Pintér Tamás polgármester a Telexnek azt mondta, hogy a rendőrök visszafordították a csoportot, de már úton van a rendőri erősítés Budapestről.  A rendőri intézkedés ellenére pár külsős biztonsági őrnek sikerült eljutnia a Vasműig. A lap szerint a gyárat működtető ISD Dunaferr Zrt. tulajdonosi jogvitája állhat.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.