Koronavírus-számok Magyarországon 05.07.
Elhunytak + 106 Σ 28 403
Kórházban - 249 Σ 3 855
Fertőzöttek + 1 541 Σ 789 188
Tesztek + 18 647 Σ 5 494 198
Egyszer oltottak + 50 835 Σ 4 203 873

Koronavírus: 241 halott, enyhül a kórházi terhelés

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

241 újabb áldozata van a koronavírusnak, ez nagyjából megfelel az utóbbi napok trendjeinek. A kórházi terhelés láthatóan csökken: kevesebb mint tízezer fertőzött szorul ápolásra (9459), és 1117-en vannak lélegeztetőgépen. Ezek még mindig nagyon magas számok, de alacsonyabbak a néhány héttel ezelőttieknél. 

A pénteki adatok alapján a tesztek 16 százaléka pozitív, az elmúlt héten a napi átlag 18 százalék. Ez azt jelenti, hogy minden ötödik-hatodik mintavétel fertőzöttséget mutat, ebből arra következtethetünk, hogy a tesztelés továbbra sem elegendő a járvány nyomon követéséhez. De valamivel ebben is jobban állunk már, mint a harmadik hullám csúcsán. 

Csütörtökről péntekre 54 ezer embert oltottak be, összesen több mint 3,1 millióan kaptak már legalább egy oltást. 1,3 millióan kapták meg mindkét adagot.

Címlapkép: MTI/Balázs Attila

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.