Két férfi meghalt Texasban a Tesla robotpilótája miatt

baleset
2021 április 19., 04:16

Két férfi meghalt azt követően, hogy az egyesült államokbeli Houston északi részén fának ütközött egy elektromos önvezető Tesla autó, közölték a hatóságok. A Tesla vállalat elektromos autója vélhetően robotpilóta üzemmódban haladt.

A vezetőülésben nem ült senki, mondta Texas állam Harris megyei rendőrőrsének őrmestere. Cinthya Umanzor a The Wall Street Journal című lap online változatának nyilatkozva beszámolt arról, hogy a két áldozat 1962-ben és 1951-ben született. Az egyik férfi az első utasülésen ült, míg a másik a Tesla hátsó ülésén. A jármű éjszaka nagy sebességgel haladt egy kanyarban, mielőtt egy fának ütközött.

photo_camera Ennyi maradt az autóból.

„Az előzetes vizsgálat megállapítása szerint a jármű volánjánál nem ült senki. Majdnem 99,9 százalékban biztosak vagyunk benne” - tette hozzá a rendőr.

A Tesla és a Nemzeti Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatal nem reagált azonnal a sajtó megkeresésére. A hatóságok vasárnap reggelig még mindig azt vizsgálták, hogy az első utasoldali légzsák kioldott-e.

A személygépkocsik és teherautók önvezető képessége egy generáció óta a legjelentősebb változás a járműtechnológiában. A Tesla és más autógyártók hatalmas profitot látnak a sofőr nélküli vezetésben, ha sikerül leküzdeniük a biztonsági és szabályozási akadályokat. Az amerikai kormány most kezdi el azt a folyamatot, amely új biztonsági szabályokat és szabványokat hozhat a közlekedésben. (MTI)