Három éve eldöntötte, hogy nem lesz több kutyája az életben, most mégis két corgikölyökkel vigasztalódik II. Erzsébet

Fergus és Muick. Vagy Muick és Fergus? Ezt csak Erzsébet tudná megmondani.

Bár utolsó corgija, Willow 2018-as halála után kiderült, hogy II. Erzsébet már 2015-ben eldöntötte, hogy ő lesz az utolsó kutyája, mert nem akarja, hogy a halála után magukra maradjanak a szőrös haverjai, a királynőnek újra vannak corgiai.

A brit sajtó most derítette ki, hogy a két kölyköt, akiket Erzsébet Fergus-nak és Muicknek nevezett el, és február óta a királynő társai, szexbotrányba keveredett kedvenc fiától, Andrew-tól kapta, hogy az anyja ne érezze magát annyira egyedül, miközben férje, Fülöp kórházban fekszik. Fergus a nevét Erzsébet anyai nagybátyja, Fergus Bowes-Lyon után kapta, Muick pedig, akinek a nevét Micknek kell ejteni, mint Mick Jaggerét, egy skóciai tó után kapta, aminek a partján a királynő sokat szokott sétálgatni. 

Egy udvari forrás szerint a királynő komolyan gondolta, hogy többé nem tart kutyát, de amikor Andrew meglepte a két kölyökkel, nem tudott ellenállni. 

Az előnyök mellett jó sok hátránya is vannak annak, ha az ember királyi családba születik: a hírt kommentálók a gesztust nem úgy értelmezik, hogy Andrew úgy viselkedett, ahogy egy ember az idős, kutyakedvelő anyjával, akinek a férje kórházba került, és jó, ha valami eltereli a figyelmét. Hanem Andrew ármánykodásának újabb bizonyítékaként említik, mondván, így szeretne visszasündörögni a királyi családba.