Koronavírus-számok Magyarországon 05.15.
Elhunytak + 73 Σ 29 114
Kórházban - 159 Σ 2 453
Fertőzöttek + 1 039 Σ 797 429
Tesztek + 15 500 Σ 5 622 836
Egyszer oltottak + 71 081 Σ 4 554 679

Kásler: Volt olyan kórház, ahol az intenzív osztályon lévők 80 százalékát elveszítették

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Ötödik napja 0,76 százalék a vírus reprodukciós tényezője, ami szerint lecsengőben van a harmadik hullám, mondta Kásler Miklós a Spirit FM egyik műsorában. A miniszter a járvány intenzitásáról elmondta, hogy míg a második hullám kilencszer agresszívebb volt a fertőzések számát tekintve az elsőnél, addig a harmadik hullám a másodikhoz képest 160 százalékkal. Kásler először beszélt az intenzív osztályok halálozási statisztikáiról,

„volt olyan kórház, ahol az intenzív osztályon lévők 80 százalékát elveszítették, máshol ez csak 50 százalék volt” 

- mondta. Szerinte ez olyan rendkívüli terhelést jelentett az egészségügyi dolgozóknak, amit "nem lehet egyetlen éjszakával kipihenni." Hozzátette: szerinte az orvosok és az ápolók ki fognak tartani addig, amíg a körülmények lehetővé teszik, hogy szabadságra menjenek. 

„Én fogom őket küldeni. És már azon gondolkodom, hogy lehetne szabadságra, pihenésre valami továbbit, valami extrát kínálni”

-mondta. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.