Már 23 halottja van a mexikóvárosi metróbalesetnek

Legalább huszonhárman meghaltak és több tucatnyian megsérültek, amikor hétfő este Mexikóvárosban az egyik metrófelüljáró összeomlott, miközben egy szerelvény haladt át rajta.  A halottak közt gyerekek is vannak, a mentők és a tűzoltók továbbra is túlélőket keresnek a romok alatt.

Fotó: PEDRO PARDO/AFP

A város polgármestere, Claudia Sheinbaum azt mondta, a baleset okát még vizsgálják, de feltehetően az volt a gond, hogy a felüljáró egyik gerendája nem bírta a terhelést. Elmondta, hogy a leomlott felüljáróról lezuhant szerelvény alá beszorult egy autó is, amiből sikerült élve kiszedni valakit. Rengeteg embert szállítottak kórházba, legalább 65-en sérültek meg, közülük heten súlyos állapotban vannak.

Fotó: SILVANA FLORES/Anadolu Agency via AFP

Az egyik helyi média szerint a környéken élők szóltak, hogy a felüljárón repedések jelentek meg a 2017-es földrengést követően, ezeket a lap szerint a közlekedési hatóságok akkor kijavították. (BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó