Óriási tintahalszobrot állított a kormánytól kapott helyreállítási alapból egy japán halászfalu

A Nyugat-Japánban található Noto vezetői arra jutottak, hogy akkor tudják a leghatékonyabban elkölteni azt a pénzt, amit a kormány a COVID-járvány miatti helyreállításra adott, 

ha egy 13 méter hosszú szobrot állítanak egy tintahalnak.

A kormánytól kapott 800 millió jenes támogatásból 25 millió jent fordítottak a műalkotásra, amitől azt várják, hogy több turistát fog a 17 ezer fős településre csábítani. 

Bár Japán jelenleg a koronavírus harmadik hullámával küzd, Tokióban is rendkívüli állapot van, a vidéki halászfaluban alig voltak fertőzöttek. Ugyanakkor a turizmus visszaesése így is súlyosan érintette őket. Ennek ellenére vannak a városban, akik szerint inkább az egészségügyi dolgozókra vagy az idősek otthonára kellett volna ölteni a pénzt. (BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.