Instagramra került fel egy kép a dubaji hercengőről, akiről hónapokig azt sem lehetett tudni, hogy él-e egyáltalán

külföld
2021 május 22., 19:02

Két nyilvános Instagram-oldalra is felkerült egy fotó, amin Latifa hercegnő, Dubaj uralkodójának lánya látható két másik nő társaságában egy dubaji bevásárlóközpontban.

photo_camera Fotó: Instagram

Latifa hercegnőről hónapok óta nem lehetett tudni, hogy hol van, milyen körülmények között él, ha egyáltalán él még. Annyi volt nagyon valószínű, hogy a lányt apja, Mohammed bin Rashid al-Maktoumra dubaji sejk parancsára bezárva tartják egy börtönné átalakított villában. A 36 éves Latifa korábban barátainak küldött videóüzeneteiben számolt be arról, hogy bezárva tartják, az udvarra se mehet ki, az ablakok mind zárva vannak, és senkivel nem tud találkozni a rá vigyázó rendőrökön kívül. Azóta van bezárva, hogy 2018-ban megpróbált megszökni, de apja emberei India partjai mellől visszarabolták az Emírségekbe.

A kép valódiságát nem lehet teljes biztonsággal megerősíteni, de Latifa egyik barátja a BBC-nek azt mondta, valóban a hercegnő van a fotón. A metaadatokból nem derül ki, hogy pontosan mikor és hol készítették a képet, amit ráadásul meg is tükröztek. Az egyetlen kapaszkodó a háttérben látható filmreklám. A Demon Slayer: Mugen Train című filmet 2021 május 13-án mutatták be az Emírségekben.

A két másik nőről Latifa barátai azt mondták a BBC-nek, hogy a hercegnő ismerősei. A lap megpróbálta elérni őket, hogy megtudja, mikor készült a kép és hogy van Latifa, de nem válaszoltak.

David Haigh, a Free Latifa kampány társalapítója közleményben azt írta, hogy több fontos és pozitív fejlemény is történt Latifa ügyében, de ezekről még korai lenne beszámolni. Az Egyesült Arab Emírségek londoni nagykövetsége nem kommentálta az ügyet, az ENSZ pedig annyit közölt a BBC-vel, hogy továbbra is meggyőző bizonyítékot várnak az Emírségektől arra, hogy Latifa életben van. (BBC)