Fejbe lőtték a Black Lives Matter egyik ismert aktivistáját Londonban

külföld
2021 május 24., 06:03

A Black Lives Matter mozgalom aktivistája, Sasha Johnson súlyos sérülésekkel került kórházba, miután a fején érte lövés London déli részén vasárnap hajnalban. Ezt a BLM-mel együttműködő brit szervezet, a Taking the Initiative Party jelentette be. Közleményük szerint a lövést megelőzően Johnson már számos alkalommal kapott életveszélyes fenyegetéseket.

link Forrás

Johnson aktív tagja volt a TTIP-nek, Nagy-Britannia első feketék vezette politikai pártjának. A fiatal nő az Oxford Brookes Egyetemen végzett, két gyereke van, a George Floyd meggyilkolása után zajló BLM tüntetések egyik szervezőjeként vált ismertté, ekkor kezdett el aktívan politizálni.

A Scotland Yard közleményében annyit írt, hogy egy 27 éves nő került kórházba súlyos sérülésekkel, és hogy a nyomozás e pontján nincs arra utaló bizonyíték, hogy a támadók célzottan őt keresték volna, illetve hogy korábban komolyan veendő fenyegetéseket kapott volna. A rendőrség szerint a támadás egy olyan ház környékén történt, ahol éppen egy buli volt, és emiatt sok ember volt a környéken. A rendőrség várja szemtanúk jelentkezését. (BBC, Guardian)