Floridában mostantól pénzbírsággal büntetnék a techcégeket, ha 14 napnál hosszabb időre függesztenék fel politikusok fiókját

külföld
2021 május 25., 07:38

Az erről szóló törvényt Ron DeSantis, Florida republikánus kormányzója hétfőn írta alá. DeSantis szerint ezzel a floridai lakosokat „garantáltan megvédik a Szilícium-völgy elitjével szemben”.

„Ha a nagy techcégek cenzorai megkülönböztető szabályokat alkalmazva részesítik előnyben a Szilícium-völgy uralkodó ideológiáját, akkor most majd elszámoltathatók lesznek” – mondta közleményében Florida kormányzója az új törvényről, ami megakadályozná a nagy techcégeket abban, hogy 14 napnál több időre tiltsanak le (floridai) politikai jelölteket, és amit ha a cégek megsértenek, keresetet indíthat ellenük Florida állam főügyésze. Emellett a cégeket napi 250 ezer dollárra büntetnék, amennyiben törlik vagy felfüggesztik állami pozíciók jelöltjeinek bejegyzéseit vagy fiókját.

photo_camera Ron DeSantis 2020. április 28-án a Fehér Házban, egy megbeszélésen Donald Trump akkori amerikai elnökkel Fotó: MANDEL NGAN/AFP

DeSantis példaként említette Donald Trump Twitterről való kitiltását és azt is, hogy többeket azért blokkoltak, mert arról írtak, hogy a koronavírus egy vuhani laborból szabadult el, miközben a tudományos közélet is egyre inkább erre hajlik. (New York Times)