A Fudanhoz épülő könyvtárat és edzőtermeket a kínai egyetem hallgatói ingyen, a magyar diákok pénzért használhatnák

Budapest
2021 május 26., 07:08

A Fudan budapesti kampuszán épül könyvtár, lesznek edzőtermek, ezek használatáért a kínai egyetem hallgatóinak nem, csak a magyar diákoknak kell majd fizetniük, írja a Népszava.

Palkovics László Fudan-ügyi kormánybiztos szerint a régi nagyvásártelepen kialakítandó közösségi tér mérete és funkciója nem változik, csak azt közben már hozzácsatolták a Fudanhoz, vagyis az ott épülő sportlétesítményeket és a könyvtárat külsősök csak térítési díj ellenében használhatják, miközben a Fudan diákjainak ingyenes.

A Népszava azt írja, a korábban 135 hektáros fejlesztési terület időközben 200 hektárra nőtt, mert belevették az atlétikai csarnok, az edzőpályák, a ferencvárosi szabadidőpark, az új evezős központ és a csepeli közpark területét is. Palkovicsék szerint a Diákvárosnak most több hely jut, mint korábban – úgy, hogy az eredeti tervben szó sem volt egyetemépítésről –, valójában viszont beszorult az északi részre, ami Baranyi Krisztina szerint nem több, mint 6-7 hektár, a Fudan pedig már 22,2 hektárt tesz ki.

A Fudan budapesti kampusza ellen június 5-re 12 tüntetést jelentettek be.