Leköhögték és öngyújtóval fenyegették a tanárt

bűnügy
2021 május 26., 05:39

A Kaposvári Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt nyújtott be vádiratot azokkal az általános iskolás fiúkkal szemben, akik közül az egyik a maszkját levéve szándékosan és közel hajolva tanárnőjére köhögött, a másik pedig egy égő öngyújtót tartott a tanár arca elé.

A Kaposvári Járási Ügyészség székháza.
photo_camera A Kaposvári Járási Ügyészség székháza. Fotó: Varga György/MTI/MTVA

A Somogy Megyei Főügyészség közleménye szerint a 14 és 16 éves fiúk évismétlőként kerültek a Nagyatádhoz közeli település általános iskolájának hetedik osztályába. 2020 novemberében óra közben felálltak és engedély nélkül elindultak kifelé a teremből, amiért rájuk szólt a tanár. A két fiú ezután szólt vissza a tanárnak, szidni kezdték, elállták az útját, majd az egyik fiú a maszkját levéve közelről többször a tanárra köhögött, azzal fenyegetve, hogy most megfertőzi. A másik fiú eközben a tanárt szidva égő öngyújtót tartott a tanár arcához. Végül az egyik diák kért segítséget az iskolaőrtől.

Az ügyészség felfüggesztett szabadságvesztést kért rájuk.

2020 nyarán a kormány az Országgyűlés elé terjesztette az iskolai erőszak megszüntetéséről és megelőzéséről szóló törvényjavaslatát, ekkor vezették be az iskolaőrség intézményét. Az iskolaőrök gumibottal és bilinccsel felügyelik a diákok és a tanárok biztonságát, szükség esetén kényszerítő intézkedést is alkalmazhatnak.