Hajsza indult Franciaországban egy rendőrre támadó késelő után

külföld
2021 május 28., 11:29

Késsel támadt egy egyelőre azonosítatlan férfi a nyugat-franciaországi La Chapelle-sur-Erdre rendőrőrsén egy rendőrnőre. A rendőr súlyosan megsebesült a lábán, de nincs életveszélyben.

Péntek délelőtt hajsza indult az észak-franciaországi La Chapelle-sur-Erdre környékén egy egyelőre azonosítatlan férfi után, aki a városka rendőrőrsén ismeretlen indítékból megkéselt egy rendőrnőt.
photo_camera Péntek délelőtt hajsza indult az észak-franciaországi La Chapelle-sur-Erdre környékén egy egyelőre azonosítatlan férfi után, aki a városka rendőrőrsén ismeretlen indítékból megkéselt egy rendőrnőt. Fotó: LOIC VENANCE/AFP

A támadás a BFM hírtelevízió értesülései szerint délelőtt tízkor történt a rendőrőrs egyik irodájában. A támadásnak nem voltak szemtanúi. A támadónak nem csupán a személyazonossága, de az indítékai sem ismertek.

Miután megkéselte a rendőrnőt, a támadó el is vette a fegyverét, majd autóval elmenekült a helyszínről. Az autóját később még a településen belül megtalálták, a felfegyverkezett férfi azonban még mindig szökésben van.

Elfogására komoly hajsza indult, a közeli nagyváros, Nantes több száz rendőre kezdte meg a keresését. A helyi hatóságok figyelmeztetést adtak ki a környéken élőknek arról, hogy lehetőleg zárkózzanak be a lakóhelyükre, mert a keresett férfi veszélyes. (Via MTI, Reuters/Swissinfo)