A saját fiával váltaná ki a hadifoglyokat az örmény miniszterelnök

külföld
2021 június 10., 12:32

Az örmény választási kampány eddigi legmeredekebb bejelentését tette Nikol Pasanjan, ügyvivő miniszterelnök: azt mondta, hogy kész a saját fiával kiváltani az azeri hadifogságban lévő örmény rabokat.

Azerbajdzsán és Örményország tavaly ősszel háborúztak egymással, ami az azeriek győzelmével ért véget néhány hét után. Azerbajdzsán elfoglalta Nagorno-Karabah tartomány jó részét az örményektől, az örményeknek megmaradt területet pedig orosz békefenntartók őrzik a következő öt évben.

A háborús vereség egyik fő felelősének sokan Pasanjan miniszterelnököt tartják Örményországban. A kormányfő idén összeveszett a hadsereg vezérkarával, majd a parlament megvonta tőle a bizalmat. Az előre hozott választásig ügyvezetőként irányítja az országot.

A miniszterelnök fia, még a háború idején, amikor önkéntesnek jelentkezett.
photo_camera A miniszterelnök fia, még a háború idején, amikor önkéntesnek jelentkezett.

Mintegy 140 örmény hadifogoly lehet a háború óta azeri fogságban, és az ő kiváltásukért ajánlotta fel a saját fiát most Pasanjan, egyet mindenkiért alapon. A fiú kiírta a Facebookra, hogy vállalja a rabságot, ha ezzel megmentheti a többi honfitársát. A fiatalember már a háború alatt is kampányolt, önkéntesként jelentkezett frontszolgálatra.