Hosszú katonai konvojok lassíthatják a forgalmat szombatig

június 10., csütörtök 7:42

Katonai járművek közlekedése miatt lassulhat a forgalom csütörtökön, pénteken és szombaton az ország több pontján, a Defender Europe 21 nemzetközi gyakorlatsorozat végeztével - tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium csütörtökön az MTI-t.

A technikai eszközök „visszacsoportosítása” miatt a megszokottnál nagyobb katonai gépjárműforgalomra kell számítani

  • június 10-én az Újmajor bázis - 8-as út - M7-es autópálya - 62-es út - M6-os autópálya - M8-as autóút - 51-es és 52-es út - M5-ös autópálya - M43-as autóút - 47-es út - Hódmezővásárhely útvonalon.
  • Június 11-én és 12-én pedig az Újmajor - Veszprém északi körút - 8-as út - 72-es út - 710-es út - 71-es út - M7-es autópálya - M0-s autóút - M31-es autópálya - M3-as autópálya - M35-ös autópálya - Debrecen útvonalon. Valamint az Újmajor - Veszprém északi körút - 8-as út - 72-es út - 710-es út - 71-es út - M7-es autópálya - M0-s autóút - M31-es autópálya - M3-as autópálya - M35-ös autópálya - 4-es út - Hajdúhadház, Kossuth utca - Hajdúhadház, Bocskai tér - Hajdúhadház, Hunyadi út útvonalon.


Arra kérik a járművezetőket, hogy a szabályok betartásával és kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai menetoszlopokat, mivel azok mérete és sebessége, valamint a konvoj hossza és haladásának módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól.

A zárt menetoszlopban közlekedő járművek közé civil gépjármű nem hajthat be -

hívták fel a figyelmet.
A Magyar Honvédség a jogszabályokat betartva arra törekszik, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát - olvasható a közleményben.

Ezen kívül lesz más honvédségi tevékenység is, ami nem akadályozza a forgalmat, csak elég hangos.

Kiképzési repülésen vesznek részt a Magyar Honvédség 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis vadászpilótái csütörtökön reggel nyolc és este nyolc óra között - erről a Honvédelmi Minisztérium tájékoztatta az MTI-t.

A repülés során egyebek mellett Kecskemét, Eger, Egerszalók, Sirok, Orosháza és Nagyszénás térségében a megszokottól eltérő, nagyobb zaj- és hanghatás várható.
A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva arra törekszik, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát - közölte a tárca.