Az idős férfi maga épített padot a feleségének, miután a város visszadobta a kérelmét

kedves dolgok
2021 június 11., 13:28

Saját maga épített padot a feleségének egy spanyol nyugdíjas, miután a városi tanács leszavazta a kérelmét, hogy telepítsenek padokat azon az útvonalon, ahol az idős pár sétálni szokott.

Manuel Souto 82 éves, A Estrada városában él. 79 éves feleségével, Maríával minden nap ugyanazon az útvonalon tesznek egészségügyi sétát, de az idős nő egészségügyi problémái miatt egyre megterhelőbbé váltak a rövid túrák.

Férje megpróbált lobbizni a városi tanácsnál, hogy helyezzenek ki padokat a szokásos útvonaluk mentén, de amikor ez nem jött össze, úgy döntött, maga épít pihenőhelyet a feleségének.

link Forrás

A műhelyében szerelt össze egy kis padot, amiről azt mondta, fél óra alatt kész is volt vele. Az egyik helyi bolttulajdonos megengedte, hogy az üzlete elé kerüljön a pad, amit éjszaka szereltek fel, hogy a másnapi sétán Manuel meglephesse vele Maríát.

„Nagyon boldog volt, mikor meglátta. Kaptam érte egy csókot és egy ölelést”

- nyilatkozta az idős férfi.

Souto fekete filccel írta rá a padra, hogy „Respeten. Para mallores”, vagyis „Légy előzékeny. Az idősek számára”. A mallores-t elvileg mayores-nek kéne írni, de Souto azt mondta, nem foglalkozik a hibával.

„Nem jártam iskolába. Gyerekkoromban kezdtem dolgozni, és végigdolgoztam az egész életemet. Pont úgy, mint a feleségem. Szegény sosem hagyta abba a munkát.”

A férfit több szomszédja is megkereste, hogy készítene-e nekik is padokat, de Souto nemet mondott.

„Csak ezt az egyet készítettem, és ezt is csak a feleségemnek.”

(Guardian)