Karácsony Gergely: Ma az ellenzéknek nem a parlamentben van a helye, hanem az utcán

POLITIKA
2021 június 15., 11:52

„A mai szégyenteljes napon az ellenzéknek nem a parlamentben van a helye, hanem az utcán. Mert a gyűlöletkeltés, bármelyik társadalmi csoport emberi méltóságának a szándékos megtiprása, az önkormányzati vagyon kiárusítása és az ország Kínának való kijátszása nem kormányzás, hanem uralkodás. A szűk 1 százalék uralkodása a békét és tisztességet akaró 99 százalék felett”

- írta Karácsony Gergely Facebookon. Azzal kapcsolatban szólalt fel a budapesti főpolgármester, hogy a parlamentben ma volt szavazás a homofób módosítókkal teleírt pedofiltörvényről és a Fudan Hungary Egyetemért Alapítványt létrehozásáról (mindkettőt megszavazták), illetve a magyar gyorsforgalmi úthálózat koncesszióját is említette.

photo_camera Karácsony Gergely 2019-ben Fotó: botost/444.hu

Karácsony szerint nem a Harry Potter veszélyezteti a gyerekeket, hanem azok, akik elárulják a jövőjüket, többek közt a felsőoktatást érintő 150 milliárdos forrásmegvonással, a Kínának való eladósodással, a rabszolgatörvénnyel, a közutak eladásával.

„A hatpárti közös értéknyilatkozatból is az a magatartás következik, hogy az ellenzék pártjai nemcsak egy megosztó és gyűlöletkeltő törvényjavaslat, hanem a megosztó és gyűlöletkeltő rendszer ellen is tiltakoznak azzal, hogy kivonulnak ma a parlamentből” - írta délelőtt. A dolog kis szépséghibája, hogy a Jobbik a Fidesz-KDNP-vel együtt szavazott a pedofiltörvényre.