Első fokon 12 évet kapott egy gyereket megkínzó rabló

bűnügy
2021 június 21., 12:52

A Tatabányai Törvényszék első fokon 12 év fegyházbüntetésre ítélt egy férfit, aki társaival egy betörés során egy gyermeket is megkínzott, hogy a szülőket rábírja értéktárgyaik átadására, közölte a Komárom-Esztergom megyei főügyész hétfőn az MTI-vel.

Reszl Ildikó tájékoztatása szerint az elkövető és négy ismeretlenül maradt társa 2017. március 27-én, hajnali két órakor az ablakon keresztül betört egy tatai ház hálószobájába, majd az ott lévő férfit, nőt és két gyereket megkötözte.

Egy elkövető a megkötözött sértetteket őrizte, miközben társai a lakásban értékek után kutattak. Egyikük a sértett nőtől céges iratok és a házban lévő pénz átadását követelte, miközben azzal fenyegette meg, hogy bántalmazni fogja. Az egyik férfi a sértett férfit ököllel többször megütötte, gyermekei megölésével fenyegette, miközben az értékek átadását követelte. Ugyanez a férfi az egyik gyermek ujját késsel szurkálta, ezzel akarta rávenni a sértett férfit az értékei átadására. Végül az elkövetők a sértetteket egy alagsori szobába bezárták, ezt megelőzően az ajtó belső kilincsét eltávolították, ezután a lakás helyiségeit átkutatták, majd ékszereket, forint, euró és angol font készpénzt, nagy értékű órákat tulajdonítottak el. Az ékszerek és órák értéke 5.819.976 forint, az eltulajdonított készpénz értéke 1.885.522 forint.

A főügyészség a férfit jelentős értékre, felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntettével, két rendbeli, tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére, felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettével, két rendbeli, felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettével vádolta meg.

A Tatabányai Törvényszék az elkövetővel szemben 12 fegyházbüntetést szabott ki. Az ítélet nem jogerős: az ügyész három nap gondolkodási időt tartott fenn, a vádlott és védője pedig fellebbezett a döntés ellen.