Durvul a kampány: az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei közös levelet írtak az uniós vezetőknek Orbán miatt

POLITIKA
2021 június 29., 16:30

Az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei levélben fordultak az Európai Unió tagállamainak vezetőihez, hogy Magyarország az EU tagja maradjon 2022 után is. Az üzenet:

Orbán Viktor az Európai Tanács múlt heti ülésén világossá tette: egyértelmű szándéka kivezetni Magyarországot az Európai Unióból. Mi, az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei tisztában vagyunk vele, hogy Magyarországnak csak uniós tagállamként van jövője. Ezért fordultunk levélben az Európai Unió tagállamainak vezetőihez, hogy Magyarország az EU tagja maradjon 2022 után is! Levelünk célja kifejezésre juttatni erős, egységes elhatározásunkat, hogy Magyarországot megtartsuk az európai nemzetek családjában. Magyarország uniós tagsága a magyarok elsöprő többségének támogatását élvezi. Orbán Viktornak semmilyen mandátuma nincs arra, hogy felelőtlen politikájával éket verjen országunk és az Európai Unió közé. Amikor pedig értelmetlen javaslatokat tesz közös európai intézményeink lebontására vagy megbénítására, azt semmiképpen sem teheti a népünk nevében!

A közös levelet Dobrev Klára (DK, Liberálisok), Fekete-Győr András (Momentum), Jakab Péter (Jobbik), Karácsony Gergely (Párbeszéd, MSZP, LMP), Márki-Zay Péter (Mindenki Magyarországa Mozgalom) és Pálinkás József (Új Világ Néppárt) is aláírta.