Búcsú a kék haláltól, a Windows 11-ben már fekete képernyő jelzi a rendszer összeomlását

TECH
2021 július 02., 12:47

Generációk számítógépes alapélményének int búcsút Microsoft: a BBC arról ír a megjelenés előtt álló Windows 11-et tesztelő felhasználók beszámolói alapján, hogy az új operációs rendszerben már nem kék, hanem fekete alapú hibaüzenet jelzi majd a rendszer összeomlását.

A rendszerösszeomlás után megjelenő kék halál (Blue screen of death, BSoD) a sima felhasználók számára általában annyit jelentett, hogy újra kell indítaniuk a számítógépet, míg a szakértőbb felhasználók azt is kideríthették a hibaüzenetből, hogy mi okozta a leállást.

link Forrás

2016 óta a Microsoft egy QR-kódot is elhelyez ilyenkor a képernyőn, melynek segítségével még több információ megtudható az összeomlás okairól. Egy másik kékhalál-történeti mérföldkő még 2012-ben jött el, amikor a Microsoft egy szomorú szmájlit is beépített a képernyőüzenetbe.

A kiszivárgott fotók alapján a :( és a QR-kód is marad, csupán a háttérszín lesz más a Windows 11-ben, ami a tervek szerint valamikor idén lesz mindenki számára elérhető, egyelőre ugyanis csak egyes felhasználók számára tették hozzáférhetővé, hogy élesben tesztelhessék az operációs rendszert.