Hülye ötlet: magassarkúban masíroztatták az ukrán katonanőket

külföld
2021 július 03., 11:36
A védelmi minisztérium által közzétett, felháborodást kiváltó fotó a magassarkúban gyakorlatozó katonanőkről.
photo_camera A védelmi minisztérium által közzétett, felháborodást kiváltó fotó a magassarkúban gyakorlatozó katonanőkről. Fotó: -/AFP

Akárki is gondolta jó ötletnek az ukrán hadseregben, hogy az ország függetlenségének 30. évfordulójára szervezett díszszemlén a katonanőknek magassarkúban kéne masíroznia, rosszul mérte fel a közhangulatot. Miután a díszszemlére készülvén gyakorlatozó magassarkús alakulatról képek kerültek nyilvánosságra, a volt elnök, Petro Porosenko pártjának több képviselője is magassarkú cipőt csapott a védelmi miniszter asztalára, hogy akkor talán ő is abban parádézzon.

"Nehéz ennél idiótább, ártóbb ötletet elképzelni" - mondta például Inna Szovszun, a Golosz párt képviselője, az egészségügyi kockázatokra utalva. Olena Kondratjuk, a házelnök helyettese szerint az illetékeseknek elnézést kéne kérniük a nők megalázása miatt, és ki is kéne vizsgálniuk a történteket.

Ukrajnában a katonanők amúgy harcoló alakulatok tagjai is, az Oroszországgal és az oroszok által támogatott lázadókkal szembeni hét éves háborúban 13 ezernél is többen vettek eddig részt.

A hadseregben jelenleg 31 ezer nő szolgál, több mint négyezren tiszti rendfokozatban.

A magassarkús gyakorlatozás amúgy nem csak látványra tűnik borzalmas ötletnek, a gyakorlatban is az lehet. A védelmi minisztérium a kép pénteki nyilvánosságra hozatalakor idézte a gyakorlatozó alakulat egyik kadétját, Ivana Medvidet is. "Ma először magassarkúban gyakorlatoztunk. Egy kicsit nehezebb, mint bakancsban, de próbálkozunk" - nyilatkozta a védelmi minisztérium tájékoztató webszájtjának, az ArmiaInfónak. (Via The Guardian)