Szél Bernadett: Az alapjogi biztos totális csődöt mondott a meleg fiatalokat célkeresztjébe állító hatalom megfékezésében

POLITIKA
2021 július 06., 07:04

Szél Bernadett a homofób módosítókkal teleírt pedofiltörvény miatt az ombudsmanhoz fordult, az alapvető jogok biztosa, Kozma Ákos pedig most küldte meg válaszát a beadványra. Szél az erről szóló Facebook-posztjában úgy fogalmaz, „az alapjogi biztos totális csődöt mondott a meleg fiatalokat célkeresztjébe állító hatalom megfékezésében”.

Szél szerint Kozma válaszában „gyakorlatilag a propaganda frázisai köszöntek vissza”, amikor azt írta, „a Törvény rendelkezései szövegszerűen nem zárják ki, hogy a köznevelésben továbbra is megjelenhessenek a fenti témák”, illetve álláspontja szerint „nem tiltható meg a szülők esetében, hogy a neveléshez való joguk gyakorlása során a gyermekük szexuális nevelése tekintetében döntést hozzanak”.

Kozma Ákos
photo_camera Kozma Ákos Fotó: Kovács Attila/MTI/MTVA

Kozma ezek mellett hangsúlyozta, „mindenkit biztosít arról, hogy »szorosan nyomon kívánom követni a törvény gyakorlati alkalmazását«, merthogy szerinte »a Törvény tényleges emberi jogi hatása a gyakorlati alkalmazás során fog megmutatkozni«”.

Szél szerint azonban „a törvény emberi jogi hatása nem csak a gyakorlati alkalmazás során fog megmutatkozni, hiszen már a törvény betűje is alapjogokat sért”, és „a helyzetet súlyosbítja, hogy a törvényre komplett, európai szintű propagandakampányt is felhúzott a Fidesz”, illetve „a kormányfő helyettese arról értekezik, hogy bűn másnak lenni”.

Szél azt írja, „ha egy alapjogokért felelős biztos ilyen szinten cserben hagyja az egyik legkiszolgáltatottabb csoportot, akkor nem tudom, pontosan mit is érez a feladatának”. Ezután pedig idézte Kozma korábbi gondolatait, miszerint: „A valódi jogegyenlőség megteremtése valamennyi állami szerv közös felelőssége. E körben az alapvető jogok biztosa kiemelt feladatának tekinti, hogy elősegítse: minden ember – függetlenül bőrszínétől, életkorától, nemétől, egészségi állapotától, szexuális irányultságától, nemi identitásától vagy bármely más védett tulajdonságától – biztonságos, befogadó környezetben élhessen.”