Gulyás Gergely valamiért továbbra is fontosnak érzi, hogy konzekvensen együtt említse a szemetet a hajléktalanokkal

POLITIKA
2021 július 07., 15:01

A szerdai kormányinfón Gulyás Gergely ismét hódolt egyik új szokásának, mely szerint olyan lealacsonyító módon beszél a fedél nélkül élő honfitársainkról, ahogy azt csak az empátia minimálisan elvárható szintje nélkül élő emberek teszik.

Korábban is írtuk már, hogy úgy tűnik, a miniszterelnökséget vezető miniszter szereti a szeméttel egy mondatban említeni azokat az embereket, akik ilyen vagy olyan okok miatt egy ember számára a lehető legreménytelenebb helyzetbe kerültek. A hajléktalanokat korábban Gulyás ilyen kontextusban emlegette:

„Részben politikai kérdés is, hogy ki hogy ítéli meg a főváros immár több mint másfél éve hivatalban levő vezetésének a teljesítményét. És miután úgy tűnik, hogy a főpolgármester úr a főpolgármesteri tisztséget arra használja fel, hogy miniszterelnök-jelölt lehessen, és ez csak ugródeszka számára,

talán érthető, miért van állandó és aktív kommunikáció, viszont lényegesen több közlekedési dugó, több hajléktalan és több szemét”.

Korábban pedig ezt mondta a Heti TV-nek:

„Én most Budapesten úgy látom, hogy kerékpárral mindenki mindenhol, autóval viszont hosszabb ideje nem lehet a városban közlekedni. Tehát a 2019-ben bekövetezett budapesti váltás eredményeként leginkább több dugóval találkozhatunk több szemét és több hajléktalan mellett, ezt is tegyük hozzá, mert a köztisztasági helyzet, illetve a hajléktalanhelyzet is romlott Budapesten”.

A szerdai Kormányinfón Gulyás nagyjából megismételte, amiket korábban mondott:

„Azt tudjuk mondani, hogy lényegesen több a dugó, lényegesen több a hajléktalan, és lényegesen több a szemét.

link Forrás

Kérdés persze, hogy az új kormányzati kommunikáció mindezt hogy magyarázná el emojiban. Mert ami létezik rá, ott nincs se szemét, se dugó, csak ez:

🚫🏠😞