Miközben Európában azt magyarázzák, hogy nem homofóbok, itthon ez jelent meg a Fidesz Dunántúli Naplójának címlapján

Média
2021 július 09., 05:37
photo_camera Forrás: Szabad Pécs

A NER - eddigi - mércéjével is meghökkentő volt a Fidesz pártmédiájába tartózó baranyai megyei lap, a Dunántúli Napló július 7-i, szerdai száma, ami a “Gyerekeket sem kímélik már a homoszexuálisok” szalagcímmel indult, egy olyan cikkel, aminek a nyitó mondta így hangzik:

“Hiába tekintik sokan nyílt provokációnak a homoszexuálisok szeptemberre tervezett pécsi felvonulását, a másságot hirdető szervezetek nem elégszenek meg ennyivel, már a nyáron tartanak egy programot.”

A cikkben a meleg érdekvédelmi szervezeteket jellemzően “homoszexualitást propagáló szervezeteknek” nevezik.

photo_camera Forrás: Szabad Pécs

A “hírcikket” megtolták egy publicisztikával is, amiben Fülöp Zoltán főszerkesztő, miután azon dohogott, hogy szerinte ma már nincs olyan sorozat, film vagy könyv, amiben ne lenne rokonszenves meleg szereplő, azt a csak a legszélsőségesebb homofóbokra jellemző tézist fejtegeti, hogy a homoszexuálisok homoszexuálisssá akarják átnevelni a gyerekeket.

photo_camera Forrás: Szabad Pécs

A lapszám hangvétele annyira szélsőséges, hogy az egykori naplósok által alapított független Szabad Pécs szerzője Fasiszta uszítók, ne aggódjatok! Bizonyos emberekre mindig van piaci igény címmel írt róla publicisztikát.

Mindezt ez a szombati pécsi program váltotta ki: az Emberség Erejével alapítvány és az Amnesty International a Pride hónap eseménysorozatának keretén belül család tematikájú rendezvényt szervez, aminek az egyik programja gyerekeknek szól.

A szervezők ezt így jellemezték:

Minden család más és más, különböző szokások, történetek és szabályok tartják össze őket, a családunk azonban mindannyiunkat meghatároz, kulcsfontosságú szerepet játszik mindannyiunk életében. Állomásos játékunkban a gyerekek öt kortárs mesén keresztül találkozhatnak különböző családformákkal, ezáltal jobban megértve saját családjuk működését is. Az egyes állomásokon egy rövid mesét követően beszélgetésen, alkotáson és játékon keresztül ismerkedhetnek a családi szerepek, a fogyatékkal élő családtagok, a mozaikcsaládok, a szivárványcsaládok, az öröklődés és az örökbefogadás témájával.