Karácsony a kormányról: Ezek az emberek gonoszak, csak a saját érdekeiket nézik

POLITIKA
2021 július 10., 11:01

"Az a mi ügyünk, hogy ezt a megosztott és szétlopott országot, egyesítsük és leállítsuk a lopást," mondta Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölti országjárásnak miskolci állomásán. A főpolgármester péntek esti beszédében kijelentette:

"Talán a legfontosabb dolog amit ki kell mondanunk erről a kormányról, hogy ezek az emberek gonoszak, csak a saját érdekeiket nézik."

link Forrás

Szerinte máshogy nem lehet értelmezni például azt, hogy a járvány idején rákényszerítették a magyar emberekre azokat a vakcinákat, amiket sehol máshol nem alkalmaztak a 60 évesnél idősebb korosztályra. Karácsony ezért három dolgot követel:

  • minden 60 évnél idősebbnek, akit Sinopharmmal oltottak adjanak egy harmadikat, igazit.
  • Kérjenek bocsánatot azoktól, akik előre szóltak, hogy a kínai oltóanyag nem jó irány.
  • Végül, hogy mondják meg, hogy kik a felelősök.

"Nem vagyok hajlandó elviselni, hogy Magyarországon ma gyereknek lenni a legnehezebb, hogy a gyerekek fele szegénységben él, hogy az oktatásból kihullanak a hátrányos helyzetű gyermekek" -mondta. Kormányra kerülve ezért megduplázná a lassan 14 éve nem emelt családi pótlékot. Emellett bevezetné a szociális minimumot, ami egyenlő lenne a mindenkori létminimummal.

"Senki nem kaphat 100 ezer forintnál kevesebbet, legyen szó nyugdíjasról, munkanélküliről, gyerekét egyedül nevelő édesanyáról,"

tette hozzá. Ezek fedezetére új adófajtát vezetne be, ami a félmilliárd fölötti vagyonnal rendelkezőket érintené.